Овочі-Ягоди-Сад

Експерт порадив тактику продажу часника

Експерт порадив тактику продажу часника

Якщо виробник часнику не хочете продавати часник влітку, йому краще покласти урожай в сховище з холодильною установкою за температури не нижче мінус 2 градусів. За такого режиму він пролежить до двох років.

Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» написав Сергій Шиш, директор компанії «Агроінновейшн».

«Рекомендую продавати часник з лютого по травень, коли він має найвищу ціну, – порадив він. – У вересні на ринок заїжджає новий врожай із Китаю, його й протягом усього року завжди вдосталь, але він не йде в жодне порівняння з вирощеним в Україні – не має ні аромату, ні гостроти. Вітчизняний хоча й дорожчий за китайський, мережі супермаркетів все одно віддають перевагу йому».

За словами експерта, канали збуту часнику різноманітні й залежать від об’єму. Обсяг понад 300 тонн гарантовано заберуть на експорт. Другий варіант – підписати контракт із переробною компанією, яка візьме будь-який обсяг.

Читайте також: Українському часнику не вистачає регулярності постачання, – експерт