Техніка

Deutz скорочує робочі місця

Deutz скорочує робочі місця

Виробник двигунів Deutz очікує збільшення продажів у майбутньому та пообіцяв акціонерам збільшення дивідендів. Проте зараз компанія вдається до зменшення робочого часу в деяких підрозділах та скорочення робочих місць.

Про це повідомляє maschinenmarkt.vogel.de

Зазначається, що очікується, що продажі Deutz зростуть до 3,2-3,4 млрд євро до 2028 року, як компанія оголосила на заході для інвесторів у Кельні 8 жовтня. Із прибутку до сплати відсотків і податків (EBIT) і з поправкою на спеціальні ефекти маржа становитиме 8-9%. 

Генеральний директор Себастьян Шульте більш оптимістичний щодо цілей, ніж ринок, оскільки аналітики в середньому очікували менше. Deutz пообіцяв акціонерам збільшення дивідендів, які залишатимуться стабільними, навіть якщо розвиток подій буде поганим. До 2030 року обсяг продажів має становити близько 4 млрд євро.

«Тим часом фінансовий директор Олівер Ной оголосив про структурні зміни та скорочення робочих місць, – зазначає видання. – Подробиць поки не повідомляється».

Уточнюють, що минулого тижня Deutz вже переглянув свої цілі на поточний рік у бік зменшення та оголосив, що хоче ще більш ретельно контролювати витрати, наприклад, за допомогою скороченої роботи. 

Наразі Deutz організував короткочасну роботу в центрі будівництва шахт у Кельні та на своєму заводі в Зафрі, Іспанія. У поточному році правління очікує лише близько 1,8 мільярда євро продажів, що трохи менше, ніж раніше (від 1,9 до 2,1 мільярда євро). Скоригована маржа EBIT має сягати лише 4-5%. Рада акціонерів планувала на цей момент від 5 до 6,5% маржі.

Читайте також: DEUTZ купує крупного виробника генераторів