Овочі-Ягоди-Сад

Вітчизняної цибулі досить, а урожай у Польщі йде на рекорд

Вітчизняної цибулі досить, а урожай у Польщі йде на рекорд

Поточні ціни на ріпчасту цибулю в Україні становлять 9-15 грн/кг ($0,22-0,36/кг), що майже відповідає минулорічному середньому рівню. Обсягів вітчизняної продукції належної якості вистачає, до того ж і Польщі врожай може бути одним з найбільших за 10 років.

Про це у ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проєкті EastFruit.

«Наразі серйозних причин для перегляду цін немає, – вважає він, – Збиральна кампанія триває, і цибуля закладається на зберігання. У майбутньому багато залежатиме від якості врожаю та його здатності зберігатися, тому теоретично можливий сценарій, за якого проблеми з якістю призведуть до зростання цін».

З іншої сторони, приклад минулого сезону показав, що обсягів продукції належної якості вистачає на стабільне постачання навіть під час домінування новачків на ринку та невизначеності у плані енергетичної безпеки, додає аналітик. До того ж, у Польщі в поточному сезоні виробництво, за попередніми оцінками, може досягнути одного з найвищих показників за останні десятиріччя.

Читайте також: Якісної цибулі буде мало, – експерт