Техніка

У 2024 році в Європі очікують 10% падіння продажів сільгосптехніки

У 2024 році в Європі очікують 10% падіння продажів сільгосптехніки

У європейському секторі сільськогосподарського машинобудування спостерігається деяке покращення настроїв, проте, як і раніше, очікується скорочення обсягів продажів, порівняно із попереднім роком. 

Про це повідомляє Європейська асоціація сільськогосподарського машинобудування CEMA. 

В асоціації зазначають, що рівень продажів у цьому секторі оцінюється за індексом, який може змінюватись від -100 до +100 пунктів. Поточний показник за результатами опитування становить -54. Варто зазначити, що в опитуванні беруть участь 140 представників заводів із дев’яти країн CEMA: VDMA (Німеччина), FederUnacoma (Італія), Axema (Франція), AEA (Великобританія), Agoria (Бельгія), Ansemat (Іспанія), Metaltechnology Austria (Австрія) ), Danish Agro Industry (Данія) та Fedecom.

Таким чином, представники заводів очікують, що середнє зниження продажів становитиме 10% у 2024 році порівняно з 2023 роком.

Що стосується європейських ринків кінцевих споживачів, учасники опитування продовжують спостерігати низькі інвестиційні потреби в усіх країнах. Відповідно, незважаючи на невеликі покращення, все ще немає єдиного європейського ринку з позитивним рівнем довіри.

Що стосується загального річного обороту, представники галузі очікують для своєї компанії середнього падіння на 10% у 2024 році та прогнозують постійний тренд на наступний рік, маючи на увазі, що дно буде досягнуто не пізніше 2025 року.

Читайте також: У Польщі продовжують зменшуватися продажі нових тракторів