Овочі-Ягоди-Сад

За 4 роки борщ у ресторанах подорожчав удвічі

За 4 роки борщ у ресторанах подорожчав удвічі

Вартість тарілки борщу в кафе та ресторанах України зросла удвічі: з 55 грн у 2020 році до 110 грн у 2024-му. При цьому страва стала удвічі популярнішою.

Про це повідомляє телеграм канал «Реве та стогне ресторатор». 

Видання з посиланням на дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster до Дня Борщу проаналізувало, як змінилася ціна на улюблену українську страву в закладах харчування та чи стала вона популярнішою.

«Найдорожче тарілка борщу коштує у закладах Миколаївщині (130 грн) та Херсонщині (129 грн), слідом йдуть Харківщина (120 грн) та місто Київ (110 грн). Натомість найнижчі ціни на українську страву на Тернопільщині (60 грн) та Сумщині (65 грн)», – зазначають автори каналу.  

Вони відзначили, що популярність борщу зростає. За прогнозом Poster до кінця 2024 заклади продадуть майже у 2 рази більше порцій цієї страви, ніж у 2020 році.

А всього за 5 років клієнти Poster продали 5 015 841 порцій борщу.

Читайте також: Виробник спрогнозував подорожчання овочів