Техніка

LEMKEN оновив дискові борони Rubin 10 

LEMKEN оновив дискові борони Rubin 10 

Через зменшення використання пестицидів у рослинництві, обробіток стерні набуває все більшого значення, як ефективний метод механічної боротьби з бур’янами. Компанія LEMKEN, реагуючи на нові тенденції, представляє короткі дискові борони Rubin 10 – універсальне рішення, що відповідає сучасним вимогам та потребам у агровиробництві.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що Rubin 10 демонструє вражаючі результати навіть у складних умовах, забезпечуючи інтенсивне перемішування ґрунту та рослинних залишків на малій робочій глибині. Популярна навісна модель із триточковим кріпленням LEMKEN Rubin 10 MR, яка доступна в жорсткому виконанні з робочою шириною до 4 метрів, залишається оптимальним вибором для широкого спектру застосувань, спираючись на перевірені технології.

Напівнавісна модель Rubin 10 TF, доступна з шириною захвату від 4 до 7 метрів, отримала ряд суттєвих покращень. Збільшена відстань між дисками на 150 мм (до 1350 мм) дозволяє органічній масі краще осідати після першого ряду дисків, підвищуючи ефективність різання та перемішування другим рядом. Це нововведення також значно знижує ризик забивання при роботі з великою кількістю рослинних залишків, забезпечуючи більш якісний результат обробітку.

Окрім вже відомого переднього штригеля для соломи, LEMKEN представляє два нових передніх робочих органи для Rubin 10 TF: вирівнюючу балку та передній ріжучий коток.

Самовирівнюючий штригель для соломи ефективно розподіляє нерівномірно розкидані пожнивні рештки, забезпечуючи їх рівномірне подавання на перший ряд дисків. Це значно покращує захоплення та розподіл соломи по полю.

Вирівнююча балка, запозичена з серії LEMKEN Heliodor, ідеально підходить для передпосівного обробітку. Вона ефективно вдавлює великі грудки в ґрунт, сприяючи їх кращому подрібненню та перемішуванню дисковою бороною. Балку можна налаштовувати для роботи як на волочіння, так і на захват, регулюючи інтенсивність обробітку.

Новий ріжучий коток особливо ефективний при обробці полів після збирання ріпаку та соняшнику, а також для боротьби з європейським кукурудзяним метеликом восени. Шість ножів котка розрізають та подрібнюють пожнивні рештки перед основною обробкою дисками. Гвинтова форма ріжучого барабана сприяє плавності ходу, а відкрита конструкція запобігає забиванню.

Для підвищення універсальності Rubin 10 MR і TF, LEMKEN розробила систему швидкої заміни котків. Це дозволяє аграріям легко та швидко змінювати одинарні та подвійні котки, адаптуючи агрегат до конкретних польових умов та агрономічних вимог.

Оновлені моделі Rubin 10 MR і TF замінять існуючі версії з 2025 року та доступні до замовлення, пропонуючи аграріям ще більш ефективне та універсальне рішення для обробітку ґрунту.

Читайте також: Lemken оновив борону Rubin 10/1000 KUA