Підщепа черешні з Італії може неправильно вегетувати в Україні
При купівлі підщеп черешні Гізела в Італії українським виробникам слід звертати особливу увагу на проходження ними холодного періоду в умовах цієї країни. Буває, що тамтешні продавці цієї процедури не витримують.
Про це у своїй статті в журналі «Садівництво по-українськи» розповів Олег Базюк, засновник компанії «Долина Агро».
«Якщо буде тепла зима, як в Італії, і ви привозите сюди Гізелу, вона починає рости в наших умовах, трохи вдарив холод – і вона просто зупиняється, відчуваючи, що прийшла осінь чи зима, – пояснив експерт. – І після цього може бути у спокої до трьох місяців поки знову почне рости».
Якщо Гізела не пройшла певну кількість холодних годин у Італії, вона може зупинитись в Україні у рості навіть на початку червня, якщо прийде похолодання, попередив пан Базюк.
Читайте також: Підщепа черешні Гізела 12 все більше адаптується до посухи України