Тваринництво

Пасічників ознайомлять із практикою кочового промислового бджільництва

Пасічників ознайомлять із практикою кочового промислового бджільництва

Українська школа промислового бджільництва за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» 14-15 вересня проводять другий практичний семінар осіннього циклу заходів.

Про це повідомили в компанії «Пасіка 21», яка є засновником Школи.

Осінній цикл, на відміну від весняного теоретичного, присвячений практичним аспектам кочового медового промислового бджільництва. У його заходах беруть участь понад 20 власників комерційних бджільницьких господарств, націлених на сталий розвиток бізнесу.

Матеріал циклу розбито на два дводенні семінари. Перший присвячений інфраструктурі промислового бджільницького господарства й обладнанню. Другий акцентує увагу на технологіях роботи з бджолами в промисловому масштабі, економічних і бізнес-основах кочового медового промислового бджільництва. Розглядатимуться питання планування й бюджетування, схеми продажу продукції.

Завдяки заходам і консультаціям фахівців Школи, учасники зможуть вибудувати стратегію розвитку свого бізнесу, а також отримати матеріали для його бізнес-планування й економічного обґрунтування розвитку.

Крім того, «Пасіка 21» запустила власну програму підтримки охочим розвивати промислове бджільництво.

Як повідомлялося, пасічникам Вінницької громади у 2024 році збільшать фінансову підтримку.

Довідка

«Пасіка 21» (Черкаська область) ‒ найбільше в Україні промислове кочове пасічницьке бджолярське медове господарство, що розвивається з 2016 року. Має 4,5 тис. бджолосімей.

Українська школа промислового бджільництва збирає і поширює передовий досвід у галузі комерційного та промислового бджільництва, надає практичну й методичну допомогу всім охочим розвивати такий бізнес.