Через спеку на Черкащині картоплю збирають з 6 до 15 години
Щоб не охолоджувати картоплю при закладанні на зберігання, її намагаються копати з 6 до 15 години.
Про це повідомляє «Суспільне Черкаси».
У селі Гладківщина на Черкащині механізатор Володимир Руденко розповів: врожай рятували від спеки поливом, а щоб не доводилось охолоджувати викопану картоплю, збирали її в ранні години.
«Коли дуже спекотно, картопля сильно нагрівається і її не можуть потім охолодити. Тому працюємо із шести ранку і до трьох годин дня, поки вона ще більш-менш прохолодна. Урожайність цьогоріч хороша – 50 тонн із гектара», – пояснив він.
Нагадаємо, ми писали, що на Чернігівщині виробники картоплі не поспішають розпочинати збирання врожаю через високі температури, адже потрібно організувати гарну вентиляцію та охолодження бульб, призначених на тривале зберігання.