Агрономія

«Ольгопіль» реалізує власне насіння озимої пшениці, озимого ячменю й гороху

«Ольгопіль» реалізує власне насіння озимої пшениці, озимого ячменю й гороху

Агрофірма «Ольгопіль» розпочала реалізацію насіннєвого матеріалу під посівну 2025 року: супереліту, еліту й насіння першої репродукції 14 сортів озимої пшениці, по одному сорту озимого ячменю й гороху.

Про це повідомили в компанії.

«Увесь процес – від сівби до реалізації насіння – суворо контролюється, – підкреслив директор АФ «Ольгопіль» Павло Каленич. ‒ Маємо насіннєвий завод і лабораторію, що дозволяє готувати якісний насіннєвий матеріал із чистотою 99% і схожістю понад 92%».

На сучасній лінії виконується весь комплекс робіт із виготовлення насіння: від очищення, оброблення фунгіцидами, інсектицидами, стимуляторами росту й добривами до фасування в біг-беги.

За словами Павла Каленича, щороку на полях АФ «Ольгопіль» для експерименту закладають демоділянки, де висівають 50-80 сортів і гібридів різних культур і вивчають їхній потенціал урожайності.

Цього року було закладено агрополігон із сортами озимої пшениці, де було представлено понад 80 гібридів. Також посіяли демоділянки озимого ріпаку, кукурудзи та цукрового буряку.

Як повідомлялося, «Ольгопіль» завершив збирання ранньої групи сільгоспкультур.

Довідка

«Ольгопіль» ‒ базове господарство Інституту фізіології рослин та генетики НААН України, атестоване як елітне насіннєве господарство.