Elan C12 зміцнює імунну систему птиці
На українському ринку з’явився кормовий продукт, що контролює грампозитивні бактерії й віруси з жировою оболонкою, ефективно стимулює імунну систему, покращує реакцію на запалення. Elan®C12 сприяє зміцненню здоров’я сільськогосподарських тварин і птиці, зменшує залежність від антибіотиків і поліпшує захисні механізми проти патогенних викликів.
Найпоширеніші з грампозитивних бактерій ‒ Staphylococcus spp, Streptococcus spp, Clostridium spp. Артрити, синовіти й остеомієліти ‒ такими є наслідки стафілококових і стрептококових інфекцій птиці. Птиця важких кросів особливо часто страждає від пододерматиту через ці бактерії. Клостридії, що впливають на здоров’я кишківника курчат, знижують споживання корму та прирости.
Хоча ці бактерії зазвичай вважаються нормальними мешканцями кишківника курчат, будь-яке порушення імунної активності може призвести до спалахів гострих захворювань. Зокрема, мікроби становлять потенційну загрозу в контексті антибіотикорезистентності.
Середньоланцюгові жирні кислоти (MCFA) вважаються безпечними й екологічно чистими інгредієнтами у харчовій промисловості. Вони виявляють свою активність у кишківнику, всмоктуються безпосередньо в кровотік і лімфатичну систему.
MCFA мають протимікробні та противірусні властивості. Моногліцериди й моноефіри MCFA дуже ефективні в знищенні патогенів. Дослідження показали, що MCFA, особливо лауринова кислота, мають найпотужнішу бактеріостатичну активність проти грампозитивних організмів. А альфа-монолаурин значно активніший, ніж вихідна кислота. Він дозволяє підвищити імунний статус тварин.
Що важливо: і лауринова кислота, й альфа-монолаурин визнані FDA безпечними.
Elan®С12: переконливе дослідження
Результати дослідження Fortuoso et al. у 2019 році щодо впливу рівня монолаурину (100, 200 і 300 мг/кг корму) на показники росту й здоров’я бройлерів, засвідчили:
‒ жива маса бройлерів збільшилася на 12,5%;
‒ конверсія корму поліпшилася на 6%;
‒ кількість ооцист на 42-й день за мінімального дозування скоротилася увосьмеро, за середнього й високого дозування були повністю знищені;
‒ технологічні показники м’яса не погіршилися. Кількість шкідливих насичених жирів впала на 12%, корисних поліненасичених жирів зросла на 13% за використання монолаурину в дозуванні 300 г/кг, як порівняти з контрольною групою. Отже, м’ясо стало кориснішим для людини.
Ключові переваги Elan®C12:
‒ висока антибактеріальна активність щодо грампозитивних бактерій, включно з MRSA;
‒ абсорбція через лімфатичну систему збільшує його ефективність у кровотоку, підвищуючи його ефективність проти системних інфекцій.
‒ моногліцериди лауринової кислоти, особливо монолаурин, активніші й ефективніші, ніж вільні жирні кислоти;
‒ безпечність.
Використовуючи синергетичний ефект цих органічних кислот і мікроінгредієнтів, Elan®C12 поліпшує здоров’я тварин, знижує залежність від антибіотиків для боротьби з бактеріальними інфекціями та сприяє підвищенню захисних механізмів тварин. Монолаурин у складі Elan®C12 у 200 разів ефективніший проти грампозитивних бактерій, ніж лауринова кислота.
Зв’яжіться з нами з питань придбання:
+38 067 980 07 70, 067 399 30 90
www.agroplusinvest.com