Овочі-Ягоди-Сад

Український ветеран і ягідник відвідав теплиці в Нідерландах

Український ветеран і ягідник відвідав теплиці в Нідерландах

Андрій Пугач – український ягідник і поранений захисник, під час реабілітації в Нідерландах відвідав передові ягідні господарства країни.

Про це повідомляють у Міністерстві сільського господарства Нідерландів.

Зазначають, що до повномасштабного вторгнення Андрій Пугач вирощував полуницю, малину та ожину на своєму городі площею 4 га в Одеській області на півдні України. Свою продукцію він постачав на місцевий ринок в Одесі.

Після поранення у 2023 році Андрій був відправлений на лікування та реабілітацію до Нідерландів за підтримки фонду «Нідерланди за Україну».

Як тільки здоров’я дозволяло Андрію здійснювати короткі поїздки, він захотів відвідати ягідні ферми та теплиці в Нідерландах, щоб дізнатися про голландський досвід вирощування ягід. Спільно з нідерландським консультантом Яном Роббеном було організовано візит Андрія Пугача до садівничого центру Fossa Eugenia, Brookberries Venlo та Delft.

Незабаром після візитів на ферму Андрію довелося повернутися в Україну і продовжити службу. 

Дізнатися більше про проєкт «Сільськогосподарські навчальні поїздки для українських ветеранів у Нідерландах», взяти у ньому участь та запросити ветеранів на свою ферму чи виробництво, можна за адресою Катерини Волянської [email protected].

Читайте також: Львівщина виділить гроші для ягідних кооперативів ветеранів війни