Порічки вигідно вирощувати тільки в теплицях, – виробник
Порічка сьогодні може бути цікавою тільки за вирощування у теплиці на шпалері і під поливом.
Про це журналу «Садівництво по-українськи» розповідає Володимир Тимків, засновник компанії Vimagro.
«При цьому треба використовувати сорти, які дають велику ягоду і які можна зберігати у камерах з РГС до грудня-січня, а то й до весни, коли на неї буде найцікавіша ціна, – пояснив він. – Порічка з відкритого грунту має дуже низьку ціну, але можливо через три-чотири роки зацікавленість у цій ягоді буде більшою».
Основні споживачі порічки – заклади HoReCa. Були роки, коли у зимовий період на якісну порічку ціна піднімалася до 1 тис. грн/кг.
Перед стартом бізнесу на смородині, треба вивчити її ринок мінімум за останні п’ять-шість років, а краще більше, наголошує Тимків, щоб зрозуміти, які з сезонів були більш або менш ефективними.
Читайте також: Лохина дешевша за ожину