Овочі-Ягоди-Сад

В Австралії дозволили новий фунгіцид проти ризоктоніозу картоплі

В Австралії дозволили новий фунгіцид проти ризоктоніозу картоплі
Випробування Excalia досягли ефективних результатів

Австралійські виробники картоплі першими отримали доступ до нового фунгіциду Excalia, випущеного компанією Sumitomo Chemical Australia для боротьби з Rhizoctonia solani, основною хворобою, яка негативно впливає на виробництво.

Excalia була запущена у продаж після масштабних випробувань в Австралії та суворого процесу регулювання, що охоплював останнє десятиліття. «Це виявилося найкращим захистом від хвороб, що передаються через ґрунт Rhizoctonia solani та Yellow sigatoka, основної хвороби бананів», — каже менеджер з маркетингу та розвитку бізнесу Sumitomo Chemical Australia Джок Лейс.

Rhizoctonia solani — це грибок, який вражає картоплю та інші культури, з якими вона посівається. Вражає бульби, підземні стебла та столони рослин картоплі. Хвороба найбільш помітна у вигляді чорного нальоту, який представляє собою чорні або коричневі маси склероцій на поверхні бульб. 

Найшкідливіша фаза хвороби, однак, часто залишається непоміченою і відбувається під землею. Звідки він атакує ніжні паростки ще до того, як вони з’являться з ґрунту. 

Sumitomo Chemical Australia завершила три роки польових перевірок і випробувань, щоб переконатися в його ефективності. 

За словами  Лейса, виробники повідомили про відсутність пошкоджень і покращення врожайності, причому один із Тасманії зазначив, що врожайність на 18т/га вища, ніж при застосуванні стандартного фунгіциду.

Excalia синтезується в одному з трьох дослідницьких центрів компанії Sumitomo Chemical Japan Co і відправляється в Австралію для внутрішнього виробництва, пакування та розповсюдження.

Читайте також: Фунгіциди на картоплі застосовують 4-8 разів