Агрономія

Диференційовано найкраще вносити фосфорно-калійні добрива – досвід

Диференційовано найкраще вносити фосфорно-калійні добрива – досвід

Диференційованим способом найкраще вносити фосфорно-калійні добрива, бо азот у ґрунті мігрує, його величина нестала.

Таким досвідом поділився заступник генерального директора з рослинництва ТОВ «СІГНЕТ ХОЛДИНГ» Олександр Шрамко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Також колись так уносили дефекат. Цього року спробували диференційовано вносити КАС для підживлення пшениці за допомогою системи Augmenta, що працює за даними індексу розвитку рослин (NDVI) в режимі реального часу. Чотири камери на обприскувачі проводять скаутинг рослин, і програма надає рекомендації щодо норм унесення добрив», – зазначив Олександр Шрамко.

За його словами, якщо другий раз проводити позакореневе підживлення, то система онлайн показує стан поля і сама змінює норму добрив.

Точне землеробство в компанії практикують і в захисті культур – вісім років застосовують обприскувачі з пофорсунковим вимкненням секцій. А тепер на просапних культурах випробовують систему автоматичного підрулювання за допомогою камер, установлених на обприскувачі.

Це дає змогу техніці точно рухатися міжряддям, не пошкоджуючи рослини. Головне, щоб культурна рослина була не нижчою за 15 см, щоб камери могли її добре бачити.

Нагадаємо, завдяки диференційованому внесенню «СІГНЕТ ЦЕНТР» заощаджує до 20% добрив.