На Херсонщині вирощують сливу з гусяче яйце
Садівниче господарство СТОВ «Енограй» у Херсонській області, яке відроджується після деокупації, планує у перспективі зосередитись у складі свого саду лише на трьох культурах – черешні, сливі і персику. Хоча досі ще вирощує яблуню, абрикосу й вишню.
Серед слив надають перевагу крупним, транспортабельним сортам.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів головний агроном господарства Віталій Крупа.
«У цих трьох культурах ми бачимо основний розвиток нашого господарства, – сказав він. – Ними Херсонщина завжди славилася, і вони у нас добре виходять».
Велику ставку Віталій Крупа робить на сливу, яка, за словами херсонського виробника завжди має своє місце на ринку.
«Це крупні, транспортабельні сорти. Наприклад, Юбілеум – жовто-червона, округлої форми, велика, людям подобається. Слива Імпрес – за розміром як, гусяче яйце, величезна й гарна. Нам на ці сливи дають ціну, тому ми й вирощуємо», – розповів агроном.
Читайте також: У «Жорнищі» хочуть викорчувати сливи, крім одного сорту