Кондитерський фундук буде дорожчати, – консультант
Так званий кондитерський фундук буде мати вищу вартість під час закупівлі, ніж горіх десертних сортів.
Таку думку в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» висловлює Еліо Рессіа, фахівець консалтингової компанії Corylus Est (Італія).
«Це для України – перспективний експортний продукт, оскільки більшість горіхів для кондитерської промисловості досі імпортуються з-за кордону, – пояснює він. – З початком фундукового буму більшість садівників саджали десертні сорти. Зараз набирає обертів новий тренд – вирощувати для переробки».
Переваги та привабливість цього напрямку для українського бізнесу експерт описує наступними чинниками:
- Об’єм ринку горіхів для переробки має значний дефіцит уже багато років.
- Цінова пропозиція стабільна і її коливання мінімальні.
- Фундук знаходить все більше напрямів застосування у харчовій та косметичній промисловості, тому привертає увагу виробників та відкриває нові ринки для продажу.
Читайте також: Фундуківство має планувати застосування техніки