Органічним фермерам варто об’єднуватися, – фермерка
Формат органічного виробництва дозволяє об’єднуватись з іншими органічними виробниками для формування товарної експортної партії та інших цілей.
Про це в статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише Ніна Смирнова, засновниця фермерського господарства «Натс’Ен’Гарден», яке вирощує органічний фундук.
«Для невеликого, практично сімейного бізнесу важливо врахувати власні інтереси, отримати задоволення від процесу, зберігти свої цінності і донести власні цікаві ідеї», – розмірковує вона.
Після того, як засновники «Натс’Ен’Гарден» зробили дослідження ринку, аналіз грунту, відвідали безліч конференцій та поспілкувались з колегами, прийшли саме до формату органічного господарювання, згадує Смирнова.
«Фактично таким чином ми дещо окреслили нішу, де плануємо працювати й далі, – розповідає фермерка. – Ми обирали напрямок, зважаючи також і на те, що власне органічних фундукових садів не тільки в Україні, а й у світі дуже-дуже мало, а попит на органічну продукцію постійно зростає. Цьому сприяє як свідомий вибір споживачів, так і зміни законодавства окремих країн».
Читайте також: Органічні овочі комфортніше продаються через соцмережі, – фермерка