Названо 6 причин перевертання яєць в інкубаторах
За природної інкубації квочка постійно повертає яйця, що вирівнює їхнє обігрівання з верхньої та нижньої поверхні. Такі повертання є необхідними і в інкубаторах за рівномірного обігрівання яєць з усіх боків через низку інших факторів.
Про це у своїй статті в журналі «Наше птахівництво» пише Наталія Прокудіна, кандидатка ветеринарних наук, незалежна експертка з інкубації яєць та ембріональної патології сільськогосподарських птиц.
експетка наводить 6 аргументів на користь перевертання яєць:
• запобігає прилипанню зародка до внутрішньої підшкаралупної оболонки;
• стимулює темпи розвитку ділянки area vasculosa (судинне поле). Ця ділянка важлива для формування субембріональної рідини та для втягнення жовтка у черевну порожнину наприкінці інкубації;
• сприяє нормальному передаванню протеїнів білків в амніотичну рідину, внаслідок чого оптимально використовується білок;
• забезпечує ріст хоріоналантоїса для максимального поглинання кисню;
• зародок у яйці, що не повертається, зростає нижчими темпами проти зародка, що розвивається у яйці, яке повертають щогодини;
• сприяє прийняттю зародком правильного стану для початку вивідного процесу.
Наталія Прокудіна підкреслює, що найважливішим періодом для повертання яєць є перший тиждень інкубації.
Читайте також: Під час інкубації перевіряють швидкість обертів лопатей вентилятора