Зберігання салату в холодильнику зменшує ризик зараження E. coli
Дослідження, проведене Університетом Іллінойсу (США), виявило, що розвиток бактерій кишкової палички (E. coli) визначається поєднанням температури та шорсткістю й восковим нальотом листя. Зберігання салатів у холодильнику та ретельне миття листя зменшують ризик зараження.
Про це повідомляється на сайті університету.
Дослідники інфікували цілі листя кожного овочів кишковою паличкою O157:H7 і спостерігали, що відбувається після зберігання при 4°C (39°F), 20°C (68°F) і 37°C (98,6°). F). Загалом вони виявили, що сприйнятливість визначається поєднанням температури та властивостей поверхні листя, таких як шорсткість і природний восковий наліт.
Вчені підкреслюють, що вони не хочуть перешкоджати людям їсти свіжі фрукти та овочі; вони є частиною здорового харчування. Вони закликають дотримуватися правил безпеки харчових продуктів, ретельно мити салат, зберігати його в холодильнику та звертати увагу на повідомлення про небезпеку харчових продуктів у своєму регіоні.
Читайте також: Знизилися ціни на зелень та ранні овочі