Фермер назвав 4 складових успіху тепличного ягідництва
Співвласник ФГ «Беррі Прикарпаття» Богдан Лутчин, який вирощує суницю та перці у теплицях, наголосив на профілактиці хвороб, правильному мікрокліматі в приміщеннях та доброму запиленні.
Про це він розповів в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи».
Отже, на думку фермера, успіху тепличному ягідництву сприяють 4 фактори:
1) запобігати хворобам, а не лікувати;
2) створювати відповідний мікроклімат у теплиці. Теплиці «Беррі Прикарпаття» накриті специфічною плівкою, яка затримує 30% ультрафіолету, тобто рослина почувається цілий сезон комфортно. Тим більше тут вирощують полуниці нейтрального дня, які визрівають з ранньої весни до пізньої осені;
3) підтримувати вологість повітря на рівні 60–65%;
4) використовувати «комах по найму» — джмелів.
Читайте також: Суничний тунель «убив вісьмох зайців» прикарпатському фермеру