Овочі-Ягоди-Сад

Австрійці їдять більше овочів і менше – м’яса

Австрійці їдять більше овочів і менше – м’яса

Опитування Wedl Food Report 2024 ілюструє зміни в харчовій поведінці населення Австрії. Порівняно із докороновірусними часами, зараз люди значно частіше готують вдома та приділяють ще більше уваги місцевим продуктам та овочам.

Про це повідомляє FruchtPortal.

Зазначається, що майже третина опитаних заявили, що хочуть приділяти більше уваги здоров’ю, балансу і, перш за все, їсти більше овочів/салатів і менше м’яса. Традиційна кухня, така як макарони, шніцель і гуляш, все ще домінує над веганським або вегетаріанським стилями харчування.
Особлива увага приділяється свіжості та регіональності страв. Незважаючи на всі традиції, майже третина опитаних стверджують, що вони змінили свої харчові звички за останній рік – увага приділяється загальному здоровішому, більш збалансованому харчуванню з більшою кількістю місцевих продуктів і меншою кількістю м’яса (флекситарія).

Група людей, які дотримуються виключно веганської, безлактозної, безглютенової або вегетаріанської дієти, все ще порівняно невелика: 4% опитаних дотримуються виключно вегетаріанської дієти та 2% є веганами. Пропорції цих стилів харчування майже не зросли порівняно з результатами звіту Wedl Food Report за 2017 рік.

Майже ⅔ опитаних за останній рік змінили свої харчові звички. 45% кажуть, що їдять рідше, 24% скоротили свої витрати в ресторанах, а 14% переходять на дешевші альтернативи. З огляду на зростання інфляції в останні роки та загальну досить невизначену економічну перспективу, співвідношення ціна-якість стає більш центром уваги для багатьох респондентів. 

У 2024 році регіональна їжа вважатиметься найвищою ознакою якості. Порівняно з 2017 роком – чергове зростання. Регіональність однозначно перевершує органічне землеробство, тому що регіональна їжа автоматично вважається високоякісною та «органічною».

Читайте також: На Херсонщині збільшать площі баштанних та овочів