Теплиця дозволяє краще заробляти і фермеру, і робітникам
Вирощування суниці в теплиці ФГ «Беррі Прикарпаття» збільшило врожайність на 20%, а вихід товарної ягоди першого класу — на 10–15% та збільшило гарантії отримання врожаю та вищу ціну, більші прибутки фермера та зарплати робітників.
Про це йдеться у публікації в журналі «Садівництво по-українськи».
Додається, що завдяки теплиці господарство позбулося весняних заморозків й отримало гарантований якісний ранній урожай навесні (за травневих заморозків).
Як результат, компанія має можливість продавати продукцію за ціною вищою від ринкової. Плюс – постачання високоякісної продукції до споживача незалежно від погодних умов.
«Якщо ти маєш серйозних клієнтів – ресторани, великі торгові мережі, – вже не треба перед ними виправдовуватись: «Вибач, тиждень дощ падає – я не можу привезти ягоди», – пояснив засновник господарства Богдан Лутчин. – Тобто це надійна гарантія. І якщо ви виходите на професійний рівень, це обов’язково. Нарешті, теплиця дає комфортні умови для працівників. Можна навіть поставити саме це на перше місце. Плюс людина гідно заробляє, адже ціна на тепличну ягоду вища».
Читайте також: Теплиці з полуницями, перцями та кавунами окуповуються за рік