Тваринництво

Одеський виробник свинини реалізує її безпосередньо кінцевим споживачам

Тарутинська аграрна компанія (Одеська область) реалізує свинину не переробникам, а безпосередньо споживачу, пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Ми виробляємо смачне м’ясо, тому й не здаємо його на м’ясокомбінати: реалізуємо в магазини, на ринки, де отримуємо за нього більшу ціну, ніж пропонують переробники», ‒ пояснив директор компанії Андрій Пересунько.

За його словами, взагалі ринок свіжого м’яса стабільніший і менш насичений, отже, вигідніший для тих, хто виробляє якісний продукт.

«Ціни, звісно, коливаються, але в цілому теперішня ціна нас влаштовує, ‒ зауважив він. ‒  Щодо ризиків, то їх немає: якщо м’ясо не продаватиметься, його завжди можна реалізувати переробникам».

Андрій Пересунько відстежує продажі, контролює якість свинини, щоб свиня забійних кондицій була великою і нежирною.

«Тоді за неї можна отримувати більшу ціну. Ось це ‒ стимул для нас», ‒ зазначив він.

Як повідомлялося, на початку лютого свинина живою масою додала в ціні 1%.