Герметичність фруктосховищ перевіряють щорічно
Розгерметизовані шви в стінах камер фруктосховища можуть стати причиною псування врожаю, тому перевірка камери на щільність має проводитись щорічно.
Про це йдеться в матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
«Особливо це важливо, коли є більший врожай, і ви берете додаткове зберігання в оренду, – наголосив Павло Булгаков, незалежний міжнародний консультант зі зберігання фруктів та овочів. – Вас запевняють, що всю необхідну підготовку камер проведено, але ви повинні хоча б пройтись по них та подивитись їхню герметизацію».
Аби не пошкодити герметичність камери можливими ударами електрокарів при завантаженні-розвантаженні, двері та стіни як зовні так, і всередині треба захищати конструкціями у вигляді труб, радить експерт.
Важливо подбати й про миття та дезінфекцію холодильних камер та контейнерів. «Це обмежить інфекцію грибних хвороб у холодильнику, – зауважив Томаш Крупа, науковець Варшавського університету сільського господарства. – Попри свою простоту, ці операції надзвичайно позитивно впливають на якість і тривалість зберігання яблук».
Читайте також: У фруктосховищах зберігають овочі, але не всі