Озвучені результати досліджень 13 різних видів ікри
У листопаді Державний НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи дослідив 13 зразків ікри різних видів, відібраних на одному із підприємств.
За результатами мікробіологічних досліджень було встановлено перевищення максимально допустимих рівнів за показником кМАФАнМ у 4-х зразках (ікра дефростована, ікра минтая, ікра горбуші та ікра мойви консервована).
Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
Бактерії групи кишкової палички виділено в 6-ти зразках: 4 зразки ікри лососевої зернистої консервованої, ікра дефростована та ікра мойви консервована.
В 1-му зразку ікри лососевої зернистої консервованої виділено Staphyloccocus aureus.
У 3-х зразках (2 зразки ікри лососевої зернистої консервованої та ікра минтая консервована) виділено сульфітредукуючі клостридії.
У 2-х зразках була перевищена кількість дріжджів: в ікрі лососевій зернистій консервованій та ікрі минтая консервованій.
В 1-му зразку ікри мойви консервованої виділено Listeria monocytogenes.
За результатами органолептичних і фізико-хімічних досліджень 3-х зразків ікри (ікра минтая консервована, ікра мойви пробійна солена, ікра тріски консервована) встановлено невідповідність зовнішнього вигляду, консистенції, смаку, запаху, а також зависокий вміст солі.
Як повідомлялося, у французьких устрицях виявили норовірус.