Український виробник планує витискати імпортні горіхи
Фермерське господарство Nuts`N`Garden (Київська область), яке вирощує органічний фундук та вже отримує обсяги для продажу, розраховує збувати продукцію вітчизняним виробникам фундукової олії, десертів та органічного шоколаду, невеликих магазинах та кав’ярнях.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Ніна Смирнова, засновниця господарства.
На думку Смирнової, український ринок сьогодні далеко не наповнений саме вітчизняним фундуком. Адже країна щороку імпортує 1,5 млн тонн горіхів.
«Країна імпортує цей горіх у великій кількості – 1400-1600 тис тонн без шкаралупи, – навела вона статистику. – Незважаючи на те, що останні 5-7 років стрімко нарощується його внутрішнє виробництво, цього все ще недостатньо, адже ростуть потреби торговельних мереж, локальних кондитерських цехів та підприємств».
Культура споживання фундука українцями також ще не надто розвинена, додає Смирнова, попит на здорове харчування, продукти рослинного походження, спортивного харчування зростає, а споживач знайомиться з локальним походженням фундука.
«Тобто поки ми можемо казати про заповнення внутрішнього ринку, але звісно, це потребує переробки і забезпечення якості», – резюмувала фермерка.
Читайте також: У Nuts`N`Garden пояснили вибір сортів фундука