У Львові розпочав роботу форум «Інтенсивне овочівництво»
Міжнародний форум «Інтенсивне овочівництво: відкритий і закритий грунт» розпочав свою роботу у Львові. Основними темами обговорень є перезавантаження овочівництва України у 2023–2024 роках, нові тренди та виклики галузі.
Про це повідомляють організатори заходу – журнал «Садівництво по-українськи» та сайт AgroTimes.
На початку роботи форуму Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проєкті EastFruit проаналізував ринки овочів. Зокрема, нові реалії тепличних та «борщових» овочів. Окрему увагу приділив цибулі ріпчастій, моркві, капусті та бурякам. Проаналізував цінову політику, збут і очікування.
Він спрогнозував, що преміальний сегмент овочівництва звузиться. А непреміальний буде конкурувати переважно за ціною. Овочівництво стикається із сильним дефіцитом робочої сили, особливо кваліфікованої.
Доповідач порушив дискусії на теми: чи буває ринкова ціна на овочі в 0 грн/кг, чи реально замістити імпорт у сегменті тепличної продукції та багато інших.
Ознайомитися з програмою форуму та зареєструватися для участі можна на спеціальному сайті заходу: «Інтенсивне овочівництво: відкритий і закритий грунт».