В ЄС прогнозують збільшення експорту вершкового масла
У своєму прогнозі щодо ринку молока Єврокомісія передбачає, що у другій половині 2023 року виробництво масла в ЄС може зрости приблизно на 0,3%. Збільшення доступності та більш конкурентоспроможні ціни в ЄС (також порівняно з іншими жирами) також можуть сприяти збільшенню експорту з ЄС (+7%), а також сприяти деякому збільшенню внутрішнього використання (+0,4%), особливо в переробці.
Про це повідомляє Forum Mleczarskie.
Очікується, що в 2024 році шлях відновлення експорту вершкового масла з ЄС не збережеться, і ймовірне зниження на 2%.
У категорії свіжих молочних продуктів більше очікувань зростає виробництво свіжих молочних продуктів (вершків та молока питного). Оскільки експорт ЄС навряд чи збільшиться через зниження попиту в Китаї, додаткові обсяги, ймовірно, споживатимуться на внутрішньому ринку.
Це може призвести до зростання загального споживання в ЄС у 2023 році (+0,7%). У 2024 році споживання в ЄС, ймовірно, повернеться до спадної тенденції (також підтримуваної повільнішим зростанням населення), що може призвести до зниження виробництва в ЄС (-0,9%), зберігаючи при цьому стабільний експорт ЄС.
Читайте також: Виручка від експорту масла за три квартали скоротилася на 41,5%