Весь фундук тепер можна звозити до Одеси
Аби забезпечити нове виробництво кондитерського фундука в Одесі компанії Filbert, його власники активно шукають фермерів та господарства, які вирощують цей вид горіха.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповів засновник компанії Максим Шейко.
За його словами, переробники постійно їздять по господарствах, які їм постачатимуть, та контролюють, як розвивається фундук, у якому він стані, дають рекомендації, як правильно зберегти урожай при збиранні.
«З нами готові сьогодні працювати господарства всіх регіонів України, бо вони стикаються з тією ж проблемою, з якою ми зіткнулися три роки тому, – куди везти свої 3, 5 або 10 т урожаю. Структур, які скуповували б все це, теж немає», – пояснив Шейко.
Раніше ми писали про те, що коли переробному підприємству Filbert почало бракувати власного вирощеного фундука, вони почали шукати його у інших виробників в Україні. Виявилося, що у більшості фермерів – низька якість продукції.
Читайте також: В Україні росте попит на кондитерський фундук