Вчені визначають якість фруктів високочастотною технологією
Дослідники з Прінстонського університету (США) та Microsoft Research розробили швидкий і точний спосіб визначення якості фруктів за допомогою високочастотної бездротової технології. Новий інструмент може дати постачальникам можливість сортувати фрукти на основі вимірювань стиглості.
Про це повідомляє пресслужба університету.
Новий метод допоможе скоротити харчові відходи.
Ясаман Гасемпур, доцент кафедри електротехніки та комп’ютерної інженерії в Прінстоні, один із головних дослідників дослідження, каже: «Не існує систематичного способу визначення стану стиглості фруктів і овочів. Здебільшого це випадкова візуальна перевірка, коли ви перевіряєте один фрукт із коробки на розповсюджувальних лініях і оцінюєте його якість через фізичний контакт або зміну кольору».
Зазначають, що приблизно одна третина всієї їжі, виробленої в Сполучених Штатах, викидається. За оцінками Організації Об’єднаних Націй, у всьому світі половина фруктів і овочів викидається.
Читайте також: Маркування «потворних» фруктів та овочів збільшує продажі