Французькі горіхівники скаржаться на торішнє перевиробництво
За умови падіння споживання горіхів у Франції на 20-30% та збільшення виробництва на 30-40% минулого року ця галузь в країні увійшла у стадію перевиробництва.
Про це повідомляє FreshPlaza.
За словами Арно Рів’єра, президента Міжпрофесійного комітету Гренобльського горіха (CING), який об’єднує 720 виробників і 17 маркетингових операторів, 2022 рік був «історичним з точки зору обсягів». Виробництво було високим завдяки відсутності поганих погодних умов і хвороб.
Це перевиробництво в поєднанні з поточною кризою купівельної спроможності призвело до дуже складного старту з точки зору маркетингу.
«Волоські горіхи було дуже важко продати. Споживання впало на 20-30%, а виробництво зросло на 30-40%, тому французький горіховий сектор пережив кризу з точки зору продажів і цін», – зазначив Арно Рів’єра.
Цього року прогнозують, що врожай буде ближчим до середнього, сподіваються, що й споживання повернеться до норми.
Читайте також: Горіхи суттєво подешевшали