Тваринництво

Виробництво яловичини за 7 місяців зросло на 7,9%

Виробництво яловичини за 7 місяців зросло на 7,9%

У січні-липні 2023 року обсяги забою великої рогатої худоби в Україні зросли на 7,9%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, – до 106 тис. тонн. Сільгосппідприємства виробили 44,2% яловичини від загального обсягу забою, а господарства населення – 55,8%.

Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі з посиланням на дані Держстату.

Обсяги забою ВРХ на підприємствах за сім місяців цього року склали 46,8 тис. тонн – на 28% більше, ніж за такий самий період торік.

У господарствах ж населення обсяги забою ВРХ за сім місяців 2023 року скоротилися на 8% – до 59,2 тис. тонн.

Загалом обсяги забою сільгосптварин (ВРХ, свиней, овець, птиці) у січні-липні 2023 року сягнули 1,7 млн тонн, що на 1,3% більше проти показника за аналогічний період минулого року. Зокрема, підприємства збільшили обсяги виробництва різних видів м’яса до 1,3 млн тонн (+5,9%), а господарства населення, навпаки, скоротили обсяги забою до 400,7 тис. тонн (-13,3%).

Як повідомлялося, у липні яловичина подорожчала на 2%.