На Київщині зберуть органічний фундук
Підприємство Nuts-n-Garden, яке займається вирощуванням фундука в селі Саливонки на Київщині, цього року закінчило перехідний період до органічного господарювання і зараз сертифіковане за Органік стандартом.
Про це повідомляє AgroTimes.
Nuts-n-Garden перший промисловий органічний сад фундука, який посаджений у Київська області у 2020 році на площі 22 га. 60% насаджень щеплені на ведмежому горіху.
Ми вирощуємо десертні сорти фундука, використовуємо температурні датчики – температури, вологості, система переважно працює на сонячних панелях», –
розповіла Ніна Смірнова, засновниця господарства Nuts-n-Garden.
На її думку, програми, аналогічні закордонним практикам грантової підтримки, догляду, переробки, доробки, мають впроваджуватись і в Україні.
Раніше ми повідомляли, що головними споживачами фундука у Європі є Німеччина та Італія, а у світову п’ятірку входять Туреччина, Франція та Китай. З волоського горіху на першому місці з великим відривом Китай. Далі йдуть США, потім країни Європи.
Читайте також: Органічна олія складає чверть олійних новинок у ЕС