Борщ зі свіжих овочів дешевшає в середині літа
Продукти для 4-5-літрової каструлі борщу за традиційним рецептом на Донеччині за місяць подешевшали з 203,31 грн до 183,81 грн за рахунок подевшання всіх компонентів, окрім червоного буряка. Цей компонент подорожчав, бо використовується продукція нового врожаю.
Про це свідчать дані моніторингу агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА.
Дослідники констатують, що за місяць в супермаркетах області найбільше подешевшали свіжі томати – на 31,03 грн/кг – до 63,27 грн/кг. Цибуля за цей період стала дешевшою на 18,66 грн/кг і коштує 36,27 грн/кг. Ціна капусти знизилася на 16,70 грн/кг – до 25,23 грн/кг. Морква подешевшала на 7,50 грн/кг – до 51,33 грн/кг, картопля – на 4,13 грн/кг – до 30,30 грн/кг.
У той же час буряк подорожчав на 33,20 грн/кг – до 44,93 грн/кг.
Читайте також: Борщ з молодими овочами став дорожчий