Система автоматизації годівлі від Swinco мінімізує вплив людського чинника
Одна зі світових тенденцій у свинарстві — автоматизація годівлі, яка дає змогу забезпечити поросят 24 год/добу свіжими рідкими продуктами, а також мінімізувати вплив людського чинника. Адже якщо згодовувати рідкі молочні суміші вручну, то від персоналу залежатиме частота подачі рідких продуктів і його свіжість, а також чистота тарілок/годівниць для молочних сумішей, що безпосередньо позначається на розвитку поросят і масі гнізда.
Про це йдеться у матеріалі журналу The Ukrainian Farmer.
Проведені компанією Swinco International B.V. дослідження на власній фермі підтвердили актуальність і дієвість цих процесів. Так, згодовуючи рідкі продукти через автоматизовану систему, зафіксоване значне зростання однорідності гнізда, а також збільшення мінімальної ваги поросят, порівнюючи з контрольною групою, у якій не застосовували ці технології. Максимальна вага поросят у дослідній групі в період відлучення була на 0,3 кг вищою, а маса всього гнізда становила понад 88 кг, що на 7,6 кг вище, ніж в контрольній групі. Мінімальна вага гнізда в період відлучення збільшилася на 12 кг.
Десять років тому компанія Swinco розробила напівавтоматичну чашкову систему випоювання поросят, яка складалася з двох молочних міксерів. На той момент подібні системи вже існували, утім, на відміну від інших зразків з пластиковими міксерами, ці місткості були виготовлені з нержавіючої сталі. Також було вдосконалено чашку для випоювання молочними сумішами — фахівці зробили її суцільною, що унеможливлює пошкодження.
Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що рідкі молочні продукти підвищують мінімальну вагу поросят.