Тваринництво

На курятину в м'ясному раціоні українця припадає 55%

На курятину в м'ясному раціоні українця припадає 55%

Українці в середньому зменшили споживання м’яса через подорожчання. Частка курятини в їхньому м’ясному раціоні становить 55-56%, бо найдешевша.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів виконавець обов’язків директора птахокомплексу «Губин» Володимир Львов.

«Ще до повномасштабної війни українці споживали м’яса менше, ніж потрібно, – близько 67-68 кг на особу на рік, – зазначив він. – А протягом останнього року ситуація погіршилась: нині це близько 64 кг на особу».

За словами Володимира Львова, є скорочення попиту на свинину через більше подорожчання цього виду м’яса, ніж на курятину.

«По курятині спостерігається зростання продажів дешевих супових наборів», – додав він.

Як повідомлялося, виробництво м’яса птиці стабільно, а яєць – скоротилося.