Овочі-Ягоди-Сад

Названо найкращі сорти слив для заморожування 

Названо найкращі сорти слив для заморожування 

Для заморожування розсипом придатні сорти сливи, які мають плоди з тонкою шкіркою, волокнистий й не забарвлений біля кісточки м’якуш, кісточка повинна легко відділятися, а м’якуш — мати властивий сливі аромат і смак. 

Про це в статті в журналі «Садівництво по-українськи» пише Євген Постоленко, кандидат сільськогосподарських наук, співробітник Інституту помології імені Левка Симиренка НААН України.

«За даними вітчизняних дослідників, кращими сортами сливи для заморожування в повітряному середовищі є Стенлей, Блюфрі, Фінікова, Васкова, Гуляєва, Угорка Кодринська, Угорка Ажанська, Угорка Кавказька, Легенда», – зазначає вчений.

Він зауважує, що низькотемпературне зберігання плодів дозволяє значно урізноманітнити як раціон харчування людини, так і вміст у ньому вітамінів та інших корисних речовин. У США та країнах Західної Європи замороженими зберігається близько 80% плодоовочевої продукції. 

«Лідером зі споживання заморожених фруктів та овочів є Данія — до 52,8 кг на людину щороку. В Україні виробництво та споживання замороженої продукції поки що перебуває на етапі становлення», – наголошує дослідник.

Читайте також:  Заморожені в сиропі фрукти краще зберігаються