Перед інкубацією качині яйця калібрують за категоріями
Для отримання однорідного за масою та якістю молодняку качок і скорочення вивідного періоду насамперед яйця калібрують за категоріями: великі – 89-110 г, середні – 78-88 г, дрібні – 70-77 г.
Інтервал між закладаннями різних вагових категорій має бути не менше як 8 годин, пише журнал «Наше птахівництво».
За вертикального укладання яйця розташовують у лотках у шаховому порядку (в замок), кут повороту при цьому має бути 45 °С.
За горизонтального – яйця вкладають довгою віссю вздовж лотка (кут повороту 35 °С). Щоб запобігти випаданню яєць, уздовж кожного лотка встановлюють перегородку.
Раніше повідомлялося, як втрачається маса качиних яєць у різні періоди інкубації.