Тваринництво

Птаховиробники активно впроваджують технології для відходів забою

Технологічні рішення для збирання, сортування та зберігання відходів після забою птиці –  нині серед найпопулярніших замовлень українських птаховиробників.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів Тарас Нестерук, директор підприємства «Катто Груп», яке виробляє обладнання для забою і перероблення птиці.

«В Україні вже створені потужні сучасні підприємства, що спеціалізуються на переробленні відходів після забою птиці та виробництві м’ясо-кісткового борошна, але таке виробництво вимагає певної культури поводження з відходами, – зазначив він. – Нині відомо, що відходи можуть бути якісною сировиною для переробки, а не великою проблемою переробників, як це було ще кілька років тому».

Як повідомлялося, з відходів забою птиці можна виробляти добрива.