Переробний комплекс Володимир-Волинської птахофабрики застосовує гуманний метод забою
Переробний комплекс Володимир-Волинської птахофабрики практикує гуманний метод забою курей-бройлерів – водяне електрооглушення з подальшим підрізанням артерій дисковими ножами.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів директор комплексу Андрій Бурко.
«Первинне оброблення й патрання відбуваються на автоматизованій лінії європейського виробництва, – зазначив він. – Цей метод швидкий та ефективний, ним користуються на більшості промислових птахофабрик в Україні».
Переробний комплекс має замкнений технологічний цикл виробництва й повністю автоматизовані процеси. Його планова потужність – 100 тис. голів на добу. Сьогодні тут забивають близько 6 тис. голів птиці на годину.
Як повідомлялося, електричне оглушення птиці перед забоєм здійснюється зазвичай електрострумом потужністю 12-150 мА на голову протягом 2-11 с.
Довідка
Володимир-Волинська птахофабрика – один із найбільших виробників м’яса курей-бройлерів. Вирощує птицю на 11 виробничих майданчиках, які разом налічують 100 пташників.