Тваринництво

Невелике господарство не має проблем з реалізацією індичатини

Приватне господарство «Збінський» (Житомирська область), яке займається індиківництвом, не має проблем із реалізацією виробленої продукції.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів власник господарства Павло Збінський.

«Ми тримаємо високу планку якості й маємо своїх постійних клієнтів, – стверджує він. – Сьогодні я виробляю продукції з м’яса індика небагато. На жаль, доводиться відмовляти мережам постачати продукцію, бо збільшувати потужності не планую. У нас бізнес, так би мовити, клубний».

На фермі утримують 1 тис. голів індиків, на рік виробляють 10 тонн індичатини.

На забій птиці й виробництво індичого паштету 22 лютого 2022 року «Збінський» отримав сертифікати ISO 9001, ISO 2200. Виробництво тушкованки й паштету триває з 2014 року.

За словами Павла Збінського, дещо змінилася географія реалізації продукції.

«Якщо раніше я постачав продукцію до Києва, то тепер оформлюю доставку в регіони, бо багато споживачів роз’їхалося», – додав він.

Як стверджує фермер, нині вигідно започатковувати невеликий індиківничий бізнес з нуля – він прибутковий і стабільний.

«Я був би радий поділитися досвідом з людьми, які хочуть почати таку діяльність», – зауважив Павло Збінський.

Як повідомлялося, попит на індичатину в Україні упав майже вдвічі.