Овочі-Ягоди-Сад

ЄС посилює контроль щодо турецьких лимонів і грейпфрутів

ЄС посилює контроль щодо турецьких лимонів і грейпфрутів

Європейська комісія погодилася посилити контроль над пестицидами турецьких лимонів і грейпфрутів, які імпортуються в ЄС. З січня до червня 2023 року відсоток контролю збільшується з 10% до 30% у випадку грейпфрутів і з 20% до 30% для лимонів, повідомляє FreshPlaza.

Зазначається, що до Регламенту імплементації (ЄС) 2019/1793 внесено зміни, і відсоток контролю збільшується з 10% до 30% у випадку грейпфрутів і з 20% до 30% для лимонів. Цей захід набуде чинності на початку січня і буде діяти протягом шести місяців.

Єврокомісія аргументувала прийняте рішення серйозністю ситуації з Туреччиною. «Офіційний контроль, проведений державами-членами відповідно до статей 5 і 6 Імплементаційного регламенту (ЄС) 2019/1793, продемонстрував, що поставки лимонів і грейпфрутів з Туреччини мають високий рівень невідповідності відповідним вимогам, передбаченими в Союзі  законодавства щодо забруднення залишками пестицидів. Таким чином, доцільно збільшити частоту перевірок ідентифікації та фізичних перевірок, які повинні проводитись на таких партіях, що ввозяться до Союзу, до 30%».

Читайте також: У Туреччині прогнозують зростання експорту томатів