Техніка

Просапні машини Steketee стають ще розумнішими завдяки новим функціям

Машина LEMKEN Steketee EC-Weeder

Завдяки сучасним системам камер просапні машини сьогодні можна використовувати для точного та ефективного механічного знищення бур’янів. Нові функції агрегатів Steketee покращують керування, а водночас і розпізнавання рядів завдяки другій камері.

Про це AgroTimes розповідають у прес-службі LEMKEN.

У цих просапних машинах за замовчуванням активовано новий режим Combi Cam, де відображається зображення, отримане шляхом накладання картинок з обох камер. Завдяки збільшенню обсягу графічної інформації вдвічі, забезпечується ще більш точне розпізнавання рядів, що є перевагою особливо на полях з неоднорідним розташуванням рослин і пропусками між ними. Це відчутно полегшує роботу механізатора, адже більше не потрібно перемикатися між камерами вручну. Звичайно, залишена можливість вибору лише однієї камери з хорошим оглядом, якщо інша камера виходить за межі поля.

У якості альтернативи можна активувати режим AutoSwitch Cam. У цьому випадку для керування буде автоматично використовуватися камера з найкращою якістю зображення. Система буде перемикатися з однієї камери на іншу під час падіння якості зображення нижче заданого порогового значення. Таким чином досягається точне ведення ряду аж до наступного розвороту.

Функціями Combi Cam та AutoSwitch Cam можна користуватися і на вже випущених просапних машинах, оновивши програмне забезпечення.

Нагадаємо, рульова рама Steketee розширює спектр застосування будь-яких просапних машин.