Європейські фермери збільшують продуктивність корови протягом життя
Останніми роками завдання європейських фермерів змінилися: вони не прагнуть поліпшувати річну продуктивність на одну корову, натомість збільшують продуктивність корови протягом життя.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Так, у 2012 році середня продуктивність за все життя корови становила майже 31 тис. кг молока.
Для ферм Західної Європи характерні відносно високий уміст жиру та білка в молоці. Дехто вважає, що це пов’язано з генетичними особливостями порід корів, однак за детального вивчення відмінностей у раціонах ВРХ стає очевидним, що саме вони впливають на одержання молока з підвищеним умістом жиру та білка.
Також Західна Європа відома високим рівнем конверсії корму в молоко. До прикладу, в Нідерландах фермери зосереджені на якості кормів, які є одним із основних рушіїв економіки господарств. Ефективність комбікормів така, що корова, яка виробляє 10 тис. кг молока, споживає їх близько 2,5-2,8 кг.
Як повідомлялося, між продуктивністю корови і жирністю молока є зв’язок.