Тваринництво

Багаторазові промивання тушок птиці ефективніше знижують мікробне забруднення

Після забою птиці тушки багаторазово промивають тушок водою і з додаванням дезінфектантів, і без них. Так необхідно максимально знизити їх мікробне забруднення.

Про це пише журнал «Наше птахівництво».

При цьому багаторазові промивання тушок від знекровлення до охолодження ефективніше знижують їх бактеріальне обсіменіння, ніж одне підсумкове миття.

На канадських забійних підприємствах миття тушок методом розбризкування води під тиском продовжують не менше 15 с, і лише після цього направляють їх на подальше перероблення. Наступне миття тушок зовні та всередині проводять після патрання.

Якщо тушки птиці сильно забруднені фекаліями чи жовчю, їх направляють на повторне перероблення та промивання.

У воду бажано вносити сполуки, які покращують миття: лауринову кислоту, гідроокис калію тощо. Позитивно себе зарекомендували сполуки надоцтової кислоти, тринатрійфосфату, бісульфату натрію, молочної кислоти.

Нагадаємо, на забій важливо відправляти однорідну за розмірами партію птиці.