Органічні фрукти більш стійкі, ніж овочі
Втрати врожаю за органічного виробництва залежно від культури сягають 14−67%.
Такі дані наводять науковці ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи».
«Найбільшими ці втрати є на зернових, олійних та овочах. У плодових врожай маліє не так радикально, особливо якщо йдеться про персик, абрикос і грушу», – розповідає доктор сільськогосподарських наук академик В’ячеслав Власов.
Дослідження на різноманітних культурах показали, що у цілому органічне землеробство підвищує у ґрунті біологічну активність й уміст органічних речовин, вдається зменшити й ерозію земляного покриву. Завдяки органічним технологіям у ґрунті зростає вміст азоту, а втрати вуглецю зменшуються. Органічне землеробство загалом є більш стійкою системою, ніж традиційне, резюмують науковці.
Читайте також: За останні 5 років площа під органічним сільгоспвиробництвом зросла у 1,5 раза