Китай посилює вимоги до молочних консервів і сиру
Китай запроваджує суворіші правила безпечності і якості для молочних продуктів.
Про це пише Інфагро з посиланням на DairyReporter.
Так, концентровані молочні продукти – згущене молоко з цукром та без нього – не повинні містити жодних видимих сторонніх тіл, будь-які рідини не повинні містити жодних згустків і осаду, а будь-які в’язкі продукти повинні бути гладкими, рівномірними та помірної в’язкості.
Спеціальні стандарти також визначені для продуктів із згущеним молоком із низьким вмістом жиру та знежиреного; їхнє маркування має відповідати цим стандартам у майбутньому.
Так, незбиране згущене молоко має містити понад 7,5 г/100 г жиру, нежирне – 1-7,5 г, а знежирене – менше 1 г.
Нові нормативні стандарти, як очікується, почнуть діяти 30 грудня 2022 року.
Крім того, жорсткіше регулюватиметься якість сирів. Відтепер лише продукти, що містять понад 50% молочної складової вважатимуться у Китаї справжнім сиром.
Усі інші продукти, що містять від 15% до 50% справжньої сирної складової, тепер можуть називатися лише сирними продуктами. Це – нова категорія, яка матиме власне нормативне забезпечення.
Відповідна постанова також набуде чинності 30 грудня 2022 року.
Нагадаємо, експорт українських згущених молока і вершків за сім місяців приніс на 19,4% більше.