Агрономія

Сівба озимих після бобових та ріпаку сприяє якісній підготовці ґрунту, – досвід

Сівба озимих після бобових та ріпаку сприяє якісній підготовці ґрунту, – досвід

Для якісної підготовки поля під сівбу озимої пшениці потрібно якомога раніше звільнити поле для забезпечення якісної підготовки ґрунту. Тому озимину в господарстві «АгроРось» сіють після бобових (горох, соя) та після ріпаку.

Про це розповів генеральний директор ТОВ «АгроРось» Петро Євич в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.   

«Відтак, після збору культури попередника проводимо дискування на глибину 20 см для запобігання випаровування вологи та для перемішування пожнивних решток. В основне підживлення вносимо азотні, фосфорні та калійні добрива, також у зимовий період по мерзлоталому ґрунту вносимо КАС 28», – розповів Петро Євич.

За його словами, класична технологія вирощування пшениці виправдовує себе з економічного боку та добре підходить до кліматичної зони господарювання ТОВ «АгроРось» (Черкаська обл.).

Нагадаємо, «АгроРось» в озимому клині віддає перевагу зерновим колосовим.