Фермерка розповіла про переробку яблук
Віталіна Семерог, співвласниця ФГ «Валентина» поділилася технологією виробництва соків прямого віджиму.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Яблука миють, дроблять, віджимають на пресі, потім вони проходять через пастеризатор. Ми пастеризуємо за температури 82 °С, при цьому фруктоза не згортається, сік залишається солодким, не кислить. Потім заливаємо його в асептичний пакет та поміщуємо в коробку, далі на полицю», – сказала Віталіна.
Для приготування купажів доводиться зберігати компоненти окремо.
«Літом ми віджали полуницю, пастеризували і залили її в герметичний пакет. Там вона зберігається до вересня, коли ми будем віджимати яблуко. Тоді виливаємо полуничний сік з пакету і змішуємо з яблучним, потім заливаємо купаж у новий пакет», – поділилася фермерка.
Читайте також: Споживачі віддають перевагу солодким сокам, – фермерка